Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

#7 – A csoda első momentumai

terhesség jelei terhesség görcsölés alhasi feszülés terhességi teszt mellfeszülés folyás szikhólyag

A petezsák először 5 hetesen látszott, és 6 hetesen már a szívműködés is észlelehető volt. Talán ekkor kezdtem el először határtalanul örülni, de sok olyan terhességi tünet van, ami talán ijesztő vagy furcsa lehet. Szedjük össze mik azok, amik már a legelején jelentkezhetnek, mert anno én is sokat böngésztem a netet ezek után:  

  • alhasi görcsölés: brutálisan görcsöltem az első naptól kezdve, folyamatosan éreztem, hogy meg akar jönni. Ez normális, hiszen a szervezeted eleinte úgymond küzd az idegen dolog ellen, és ki akarja lökni. De ha minden oké, akkor nem fogja, nyugodj meg. Már ilyenkor el lehet kezdeni szedni a magnéziumot, akár napi hármat is, nagyobb dózisban, ugyanis ettől a görcsölés megszűnik.
  • erősebb folyás: a fehér vagy sárgás bő folyás tök természetes, ilyenkor hirtelen nagy mennyiségben van, de igazából az egész terhességet végigkíséri. Rakj be egy tisztasági betétet, és ne agyalj rajta. VISZONT ha barnás vagy rózsaszínes a folyás, akkor menj orvoshoz. Nem feltétlen jelent bajt, nagyon sokaknál előfordul, legtöbbször egyszerű progeszteron hiány okozza, ami gyógyszerrel korrigálható (én is szedtem, de én a műtét miatt, hogy biztosra menjünk). Ugyanakkor fontos tudni, hogy a méhen kívüli terhesség egy jele is lehet, de nyilván ezt már az elején ki tudják szűrni ultrahanggal vagy HCG méréssel.
  • alhasi feszülés, nyilallások: nyúlnak a szalagok, tágul a méhed, teljesen természetes a legelején, sőt később is. Ha a fájdalom pár másodpercnél tovább tart, meg kell említeni az orvosnak, de ez sem feltétlen jelent bármit.
  • mellfeszülés: nem feltétlen fáj jobban, mint egyéb esetben, mikor menstruáció előtt állsz. Nekem ugyanolyan volt mint minden menszi alatt. Pedig már minden hónapban nyomkorásztam, hogy hú most jobban fáj, hátha terhes vagyok, aztán mégsem. Nem ezen múlik, ezerféleképpen feszülhet a mell.

Még egy gyors tanács: ha van egy pozitív terhességi teszted, ne csinálj többet! Én beleestem abba a hibába, hogy minden nap csinálgattam, más-más időpontokba, és volt olyan, hogy a reggeli vizeletből negatív tesztet produkáltam. Persze jött a bőgés, hogy biztos elvetéltem, de ma már tudom, szó sincs ilyesmiről. A HCG szint nem minden vizeletből mutatható ugyanolyan intenzíven ki, semmi baj nincs, ha az egyik teszt erős csíkos, a másik halvány, mert a tesztek minősége között is különbség van. A lényeg, amit az orvos mond, bízz benne és higgy neki!

Ezt követően már tényleg kezdtem felfogni, hogy igen, sikerült, terhes vagyok. De ne gondold, hogy az aggódásnak vége, közel sem...

KOMMENTELJ: Ha kérdésed van a poszttal kapcsolatban, vitassuk meg, és segítsünk egymásnak a tapasztalatok leírásával! 

0 Tovább

#6 - És léteznek csodák

A műtét után megnyugodtam. Talán azért, mert az orvos annyi pozitív energiát adott az optimizmusával, hogy az feltöltött. Eltelt 2 hónap, és attól kezdve megtörtént a csoda.

2017. július 30-án kellett megjöjjön a nagykönyv szerint, egy vasárnapi napon. Aznap dolgoztam, és nem éreztem semmi különöset, csak hogy nagyon ég az arcom, de betudtam egy leégésnek, mert előtte strandoltam. Amikor hazaértem a munkából, akkor a párom már toporgott, hogy csináljak tesztet, tudta, hogy aznap van a napja. Őszintén, nem akartam... Annyi negatív tesztet láttam már 2 év alatt, hogy az Eiffel tornyot felépíthetném belőle, nem kell még egy, hiszen úgyse vagyok terhes. Ráadásul tompán görcsölgettem, éreztem hogy bizony meg fog jönni. Addig zaklatott a párom, hogy csak csináltam egyet, de ekkor már délután volt. A tesztet leraktam pisi után, meg se akartam nézni, tettem-vettem. Majd mikor véletlen rápillantottam, még az ütő is megállt bennem: két csík....és nem is halványan. Mivel sokszor odaképzeltem én már második csíkot, odavittem a páromnak, hogy nézze meg, de az a második csík határozottan ott volt, ekkor leültem az ágyra és az egész testemben remegtem.

Na de nehogy azt higgyétek ám, hogy tudtam felhőtlenül örülni! Mivel én parakirálynő vagyok, természetesen járt az agyam, és 1 nappal később már a dokinál voltam. Még nem látott semmit (4 hetesen nem is szoktak), hogy hol a baba, de a nyálkahártya minőségéből már lehetett tudni, hogy bizony most sikerült... Ilyen esetben vesznek vért az első napokban, és megnézik a HCG szintet. Ha ez a szint 2 naponta megduplázódik, és fokozatosan növekszik, akkor kizárható a méhen kívüli lehetősége. A vérvételek megvoltak, szépen nőtt a HCG, igen, TERHES VAGYOK! :) Természetes úton, mindenféle gyógyszer és hormon nélkül, magam mögött hagyva a megpróbáltatásokat..

KOMMENTELJ: Ha kérdésed van a poszttal kapcsolatban, vitassuk meg, és segítsünk egymásnak a tapasztalatok leírásával! 

0 Tovább

A meddőség nem létezik

blogavatar

Utam az anyaságig. A történetem, hogy legalább TE ne aggódj annyit, amennyit én :)

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek